Időjárás

2019.01.28. 07:00

Három centi hó maradt – Nincs veszélyben a hétfőre szóló vasi melegrekord

Fagyos lett a hétvége, de a várt erős szél elmaradt Vas megyében. Maradt még egy kevés hó, és nincs veszélyben Vas megye január 28-ai országra szóló melegrekordja idén.

Bakos Ágnes

Valószínűleg a héten hízhatnak a hóemberek

Fotó: Unger Tamás

Felhős, borult idő ígérkezik mára, Vas megyében a havas eső havazásra vált a nap második felében – ezt ígéri az Országos Meteorológiai Szolgálat. A múlt heti havazásból három centiméternyi hó maradt a szombathelyi meteorológiai állomáson, de friss hó nélkül is télies lett január utolsó hétvégéje. Mínusz 10 °C alá csökkent a hőmérséklet Szombathelyen, talaj mentén pedig mínusz 14 °C a minimum szombaton, vasárnap pedig mínusz 9,3 °C – jelentette Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Valószínűleg a héten hízhatnak a hóemberek
Fotó: Unger Tamás

A várt szélerősödés nem lett jelentős, ha nem is veszélyes mértékben, de kicsit szmogos maradt a szombathelyi levegő. A Földművelésügyi Minisztérium szombathelyi mérései szerint a szálló por mennyisége elérte az egészségügyi határértéket tegnap is. A hőmérsékletek pluszban alakulnak péntekig délutánonként, de annyira nem lesz enyhe az idő, mint 2002-ben ezen a napon Rábagyarmaton. Akkor plusz 18,9 °C-ot mértek, ez a január 28-ai országos melegrekord nincs veszélyben idén. BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában