Időjárás

2019.04.24. 07:00

Biztató: nyári napunk is lehet ezen a héten

Nem dőlt meg az egyetlen áprilisi hőmérsékleti rekord, a folytatás pedig klasszikusan áprilisi lesz, lehet, hogy nyári nappal.

Bakos Ágnes

Az éjszakák, a hajnalok sem lesznek hidegek

Fotó: Horváth Balázs

Egy ciklon okklúziós frontja ért fölénk – mondta Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Mától három meleg és szeles nappal számolhatunk, erős lesz a délnyugati szél, és akár a 25 Celsius-fokot is elérheti a hőmérséklet.

A meleg és szeles idő megterhelő lehet, fejfájásra számíthatnak a frontérzékenyek a napokban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szombathelyre kiadott prognózisában látszik: nem lesznek hidegek az éjszakák, a hajnalok. Csütörtökön és pénteken 10 Celsius-fok felett alakul a minimum, utána sem várható 6-8 Celsius-foknál alacsonyabb érték. Volt év, amikor bőven mínuszt mérhettünk ilyenkor: 1938. április 23-án Szombathelyen mínusz 5,6 Celsius-fok volt, azóta nem volt ennyire hideg ez a nap az egész országban, idén sem dőlt meg a rekord, marad a vasi megyeszékhely a meteorológiai szélsőségnaptárban.

Az éjszakák, a hajnalok sem lesznek hidegek
Fotó: Horváth Balázs

A hétvégére újabb csapadékhullám éri el térségünket, és visszaesik majd a hőmérséklet, a hét utolsó két napján 18 Celsius-fok körül alakul a maximum. A csapadékmennyiség előrejelzése bizonytalan, van olyan prognózis, amelyik a következő két hétre 100 milliméternyit ad – mondta Pétervári Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában