előrejelzés

2020.11.07. 07:13

Száraz, napos időre számíthatunk szombaton Vas megyében

Nem kell tartanunk attól, hogy elázunk a hétvége első napján.

vaol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint gyorsan kitisztul az idő, északkeleten lehetnek felhősebb körzetek, másutt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Utóbbi igaz Vas megyére is, ahol délután 15 fok körüli hőmérséklet várható. Egész nap napos időre lehet számítani megyénkben, csapadék nem várható. A Fertő térségében megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Az átkeveredés hiánya miatt az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezért a légutakban a hőleadás korlátozott, így annak hőmérséklete emelkedik és így kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, így a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben. A párás, nyirkos időben a légkör alsó részében feldúsulnak a légszennyező anyagok (por, égéstermékek, kipufogógázok, és egyéb gázok), ezek negatív hatást gyakorolnak szervezetünkre. Elsősorban a légzőszervrendszert terhelik meg, annak gyulladását okozhatják, és a vér oxigéncseréjének zavarát is eredményezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában