Időjárás

2020.12.02. 17:25

Zalába már megérkezett a hó – Nem kell sokat várni rá, hogy Vas megyében is havazzon

Az előrejelzések szerint csütörtök hajnaltól várható havazás megyénkben.

vaol.hu

Havazás Lentiben

Fotó: zaol.hu/Korosa Titanilla

A zaol.hu arról számol be, hogy a szomszédos megye déli területeire szerda délután megérkezett a hó. Lentiben kora délután még csak szállingózott, majd idővel egyre erősebben kezdett el esni a hó, ami fehérre festette a tajat a zalai településen. Nagykanizsa és térségében szerda délután három óra körül kezdett havazni. A kezdeti hószállingózást hamar felváltotta az intenzív havazás. Már helyenként – különösen természetközelben és a falvakban – egy-két centiméter friss hóréteg borítja a tájat.

Havazás Lentiben
Fotó: zaol.hu/Korosa Titanilla

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök hajnalban már Vas megyében is megérkezik a havazás. A kezdeti hószállingózást, gyenge havazást követően ónos esőre, fagyott esőre, majd esőre egyaránt számítani kell. Az éjféli óráktól kezdve egészen csütörtök délelőttig számíthatnak a közlekedők ónos esőre megyénkben, emiatt pedig hosszabb menetidőre. Az ónos eső megyénkben hamar havazásra vált át, ami kitart egészen csütörtök estig.

Fotó: met.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. lapunkhoz eljuttatott hivatalos közleményében arról tájékoztat, hogy a vállalat szakemberei a következő napokban is 12 órás, váltott műszakokban, 0-24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat. A síkosságmentesítési munkákat az előírások szerint az egyes útszakaszok forgalomnagysága és az úthálózatban betöltött szerepük szerint látják el.

Videó is készült Zala megyében:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában