Időjárás

2021.08.07. 08:34

Nagyon hosszú idő után először nincs figyelmeztetés Vas megyében, visszatér az igazi nyár

Szombaton harminc fokig melegszik fel a levegő hőmérséklete megyénkben, csapadék nem várható.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Csapadék nem várható. Kiváló strandidőnk lesz. A délnyugati szél is csak néha élénkül meg. 29-35°C köré melegszik délutánra a levegő – írja a köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az elmúlt hét nap mindegyikében adott ki figyelmeztetést, legtöbbször a zivatarok veszélyei miatt. Hosszú idő után szombaton először nincs riasztás Vas megyében.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az egyre erősödő nappali felmelegedés miatt az arra érzékenyeknél enyhe melegfrontra jellemző tünetek alakulhatnak ki. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. Sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A meleg időben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában