Időjárás

2022.08.05. 07:42

Pénteken is a napsütésé lesz a főszerep Vas megyében

Az esti órákban azonban már megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem várható.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

Derült, száraz időre számíthatunk. Elsősorban az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű. Késő estére többnyire 21 és 27 fok közé hűl le a levegő. Az ország legnagyobb részén felhőtlen lesz az ég, de az északnyugati, nyugati határszélen már megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem várható. Az Észak-Dunántúlon a hidegfront érkeztével az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny részeken ennél hűvösebb, az Észak-Dunántúlon enyhébb lesz a hajnal - írja a met.hu

Pénteken kitart még a kánikula megyénkben is, jelenleg elsőfokú riasztás van érvényben a hőség miatt.

Forrás: met.hu

A tartós hőség megterhelő szervezetünk számára, de kifejezetten az idős a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg. Ma is erős UV sugárzásra kell számítani, ezért ha tehetjük kerüljük a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában