Időjárás

2022.10.14. 07:31

Marad az indiánnyár Vas megyében, napos időre számíthatunk pénteken is

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a reggeli, délelőtti órákban a látási viszonyok mindenütt javulnak. Napközben a felhőtakaró kelet felé helyeződve fokozatosan szakadozik, csökken, egyre inkább gyengén felhős, napos idő lehet a jellemző. Csapadék az ország nagy részén nem valószínű, az Észak-Dunántúlon helyenként alakulhatnak ki záporok. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul. Késő estére többnyire 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ egyetlen megyére sem adott ki figyelmeztetést. Vas megyére hatványozottan igaz, hogy napsütéses idő várható, csapadékra egyáltalán nem kell számítani. A levegő hőmérséklete 20 fokig emelkedik fel a délután. További jó hír, hogy a hétvégén is hasonló időjárásra lehet számítani. 

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Napos, gyengén felhős időre számíthatunk. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Érdemes minél több időt a szabadban tölteni - írja a koponyeg.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában