Időjárás

2022.10.30. 07:23

Továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Vas megyében a köd veszélyei miatt

vaol.hu

Forrás: MW-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagy részén tartósan borult, párás idő várható, a látási viszonyok a délelőtti órákban csak lassan javulnak. A rétegfelhőzet esetleges felszakadozására és némi napsütésre kis esély a Dél-Dunántúlon mutatkozik. Legfeljebb szitálás alakulhat ki. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 11 és 15 fok között alakul, de ahol átmenetileg kisüt a nap, ott ennél pár fokkal melegebb lesz. Késő estére 11 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ a szombathoz hasonlóan elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki Vas megyére a tartós, sűrű köd veszélyei miatt. Különösen a közlekedést nehezíti, legyünk a megszokottnál is körültekintőbbek. 

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, nyugodt, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában