Időjárás

2022.11.22. 07:00

Eső, hó, köd és mínuszok: elő a téli ruhákkal!

Egy biztos jellemzője lesz a következő napok időjárásának: a változékonyság. Eső, hó, köd és mínuszok jönnek. Éppen itt van az ideje meleg ruhák után nézni!

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN-archív

Újabb mediterrán ciklon érte el térségünket: kedden és szerdán délelőtt összességében 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat az Alpokalján. Ez a magasabb fekvő területeken inkább hó, síkvidéken eső, hózápor lesz. 

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője figyelmeztet: aki még eddig nem tette, azonnal vegye elő a meleg, téli ruhákat. A hét második felében tovább csökken a hőmérséklet: a maximumok kevéssel fagypont felett alakulnak, éjszakánként 0 és -5 Celsius-fok közötti értékeket mérhetünk. Szerda éjszakától ismét emelkedik a ködképződés esélye – a közlekedők számára veszélye is. 

A szakember hozzátette azt is: az utóbbi napok átlaghőmérséklete 1-2 Celsius-fok, ez az érték a hónap utolsó napjaiban akár mínuszba is fordulhat. Igazi novemberi időjárás lesz, kevés napsütéssel – valószínűleg messze nem éri el az idei november napfényes óráinak száma a sokéves átlagot. És ne feledjük azt sem: nyirkos időben még hidegebbnek érezzük a hideget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában