Előrejelzés

2023.01.10. 07:32

Két időjárási jelenség miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki kedden Vas vármegyére

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint borult lesz az ég, de délután a Dunántúlon vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Délig sokfelé várható eső, majd a csapadék súlypontja a keleti országrésze helyeződik át, a hegycsúcsokon vegyes halmazállapotú csapadék is eshet. Az északi, északnyugati szél délután a Tiszántúlon megerősödik, a Zemplén térségében és a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között valószínű. Késő estére 1, 7 fokra hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat két időjárási jelenség miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas vármegyére. A tegnaphoz hasonlóan citromsárga riasztás van érvényben az eső veszélye miatt, ugyanis 20 mm feletti csapadék várható kedden. Vármegyénkben az eső mellett széllökésekre is figyelmeztetnek, a várt legerősebbek meghaladhatják a 70 km/h-t.

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában