Időjárás

2023.03.27. 08:43

Első és másodfokú figyelmeztetést is kiadtak Vas vármegyére

vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint országszerte borult lesz az ég, majd a déli óráktól nyugat felől lassanként felszakadozik, csökken a felhőzet. Az összefüggő csapadékzóna egyre inkább északkeletre, keletre húzódik. Az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék várható. A felhőzetcsökkenést követően a Dunántúlon gomolyfelhők képződhetnek, amelyekből zápor is kialakulhat. Napközben helyenként az ég is megdörrenhet. Az északnyugatira, északira forduló szél megerősödik, nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, vagyis narancssárga riasztást adott ki Vas vármegyére a viharos széllökések miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. A másodfokú figyelmeztetést mellett elsőfokú is érvényben van vármegyénkben mégpedig az eső miatt. 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában