Időjárás

2023.06.21. 07:58

Hőségriasztás: a forróság mellé szaharai por is társul Vasban is

vaol.hu

Forrás: Pixabay

Péntek éjfélig rendelte a másodfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos az ország egész területére. 29 és 35 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Továbbá a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható.

A tartós hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők.  A kánikula idején – kiemelten 11-15 óra között – tartózkodjunk hűvös helyen, kerüljük a szervezetünket terhelő fizikai munkát, zuhanyozzunk naponta többször langyos vízzel. A hőségben a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szükségünk, ezért fokozottan figyeljünk a folyadékbevitelre - írta közleményében a Katasztrófavédelem.

A forrósággal együtt szaharai por is érkezik Magyarországra - közölte közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hazánkat várhatóan szerdától éri el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában