Időjárás

2023.06.09. 12:21

Videó - Vasban is rengeteg eső esett, de van ahol már áldozata is van a viharnak - videó

Országosan és Vas vármegyében is gondokat okoz a sok eső. Szombathelyen pénteken délelőtt percek alatt esett nagy mennyiségű csapadék, emiatt több helyen is lelassult a közlekedés, kisebb koccanások is történtek.

Horváth Balázs

Pénteken hajnalban három ember kért segítséget a tűzoltóktól Rábagyarmatnál, mert a Rába folyó egyik szigetén rekedtek. A túrázók megálltak pihenni, ám a vízszint hirtelen emelkedése miatt nem tudták biztonságosan elhagyni a szigetet. A tűzoltók dugólétrák és kötelek segítségével egy hidat alakítottak ki a sziget és a part között, majd azon átsegítették a túrázókat, akiket átadtak a mentőknek. 

Gyöngyöstarjánban ketten meghaltak a nagy esőzések következtében. Egyiküket a megáradt patak vize sodorta el, másikukat a hirtelen lezúduló víz egy pincerendszerbe sodorta be. A két embert nagy erőkkel keresték, de az életüket már nem lehetett megmenteni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában