Időjárás

2023.07.06. 07:22

Elvonult a vihar Vas vármegyéből, kellemes időre számíthatunk némi napsütéssel fűszerezve

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani csütörtökön vármegyénkben.

vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a záporok, zivatarok súlypontja egyre inkább a középső, valamint északi országrészre terjed át, de néhány csapadékgóc a déli tájakon is kialakulhat. A Dunántúl északnyugati részén tartósabban felhős lehet az ég, másutt általában több órára kisüt a nap a gomolyfelhő-képződés mellett, ami a déli óráktól már inkább a Dunától keletre lesz erőteljes. Ott többfelé, nyugatabbra elvétve alakulhat ki zápor, zivatar, melyet felhőszakadás is kísérhet. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, amit néhol erős, zivatar környékén akár viharos széllökés kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között várható. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő. 

Ezúttal semmilyen figyelmeztetést nem adtak ki Vas vármegyére, ellentétben az ország nagyobb részével, ahol még csak most érkezik a java. 

Orvosmeteorológia

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet - koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában