Időjárás

2023.07.26. 07:54

Múlik a baj: Vas azon két vármegye egyike, ahová nem adtak ki semmilyen figyelmeztetést

Ettől függetlenül szerda délelőtt még esőre lehet számítani, délután már előbújik a nap is, de 22 foknál nem lesz melegebb.

Vaol.hu

Fotó: MW

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a vastagabb felhőzet és a csapadékzóna lassan kelet felé helyeződik, ám előterében még erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok is kipattannak. Az északnyugatira forduló szelet egyre nagyobb területen kísérik erős, az Észak-Dunántúlon viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között várható, a tartósan borult, esős tájakon számíthatunk az alacsonyabb értékekre. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő. 

Az OMSZ csak Vas és Komárom-Esztergom vármegyékre nem adott ki semmilyen riasztást szerdán. A többi vármegyében a zivatarok veszélyeire figyelmeztetnek, míg Győr-Moson-Sopronban pedig az erős széllökések okozhatnak gondot. 

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában