Időjárás

2024.05.25. 07:32

Nem élvezhetjük sokáig a napsütést, szombatra is kiadták a riasztást Vasban

Forrás: Szendi Péter

Általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de az Alföldön délutánra kiszárad a légkör, a gomolyfelhők feloszlanak. Zápor, zivatar nagyobb számban a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki, néhol heves zivatar sem zárható ki. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő - írta a met.hu.

Mint írják, a nap folyamán elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon és az északi, északkeleti vidékeken alakulhatnak ki zivatarok, leginkább a délutáni, kora esti órákban. A zivatarokat átmeneti viharos széllökések (~70-90 km/h), intenzív csapadék (~10-20 mm, de főként nyugaton az esetlegesen egymást követő erősebb cellákból néhol akár >25-30 mm), illetve jégeső (jellemzően 1-2 cm, egy-egy hevesebb zivatarban akár >2 cm is) kísérheti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában