Elismeréseket adtak át.

2018.03.02. 13:34

Megünnepelték Vas megyében a Polgári Védelem Világnapját

A Polgári Védelem Világnapja 1992. március 1-je óta kerül megünneplésre világszerte.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján számolt be az alábbi eseményről: A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Ennek 20. évfordulóján, 1992-ben határoztak a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről, melyhez Magyarország is csatlakozott. Ennek lényege, hogy felhívják a szűkebb és a tágabb környezetük, a társ és együttműködő szervek, szervezetek, valamint a lakosság figyelmét a természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezés fontosságára.

Az ünnepségen beszédet mondott Horvát Tibor tű. ezredes, majd Dr. Bognár Balázs tű. ezredes is (a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója), aki a Polgári Védelmi Világnapja alkalmából a védelmi igazgatás, a lakosság védelme és a katasztrófavédelem érdekében hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül „Szent Flórián emlékplakettet” adományozott Csikós-Nagy József nyugállományú ezredesnek.

Igazgatói ajándéktárgyat vehetett át még:

Őri Istvánné, a Vas Megyei Közgyűlés elnöki titkára,

Glavanics Krisztina, Narda község polgármestere,

ifj. Németh Tibor, Alsóújlak község polgármestere,

Takács Péter László, Kőszegszerdahely község polgármestere,

Borhyné Pörneczi Martina, Uraiújfalú község közbiztonsági referense,

Makai Istvánné, Csörötnek község közbiztonsági referense,

Tuller Józsefné, a Jánosházi Batthyányi Lajos Általános Iskola tanára.

Az ünnepséget követően Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgató, Bozzai Lajos a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség alelnöke megkoszorúzta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében lévő Polgári Védelmi Emlékfalat. Majd az ünnepséget Bozzai Lajos (Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség alelnöke) pohárköszöntője zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában