Börtönbüntetés

2018.10.17. 09:52

Leültetnék a cserbenhagyót – Két gyalogost ütött el Sárváron

Az egyik gyalogos életveszélyes, a másik súlyos sérüléseket szenvedett miután elgázolta és az út szélén hagyta őket egy autós. Börtönbüntetést javasol a cserbenhagyónak a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Két vád miatt áll bíróság elé a cserbenhagyó autós: közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette.

A férfi két gyalogost gázolt el Sárváron, majd elhagyta a baleset helyszínét. Még tavaly novemberben történt a baleset a Rákóczi úton, működő közvilágítás mellett, amikor mintegy hatvan méter volt a látótávolság. Az autós egyáltalán nem vette észre az érkező gyalogosokat, lassítás, fékezés nélkül gázolta el őket. Az ütközést már észlelnie kellett: először az autója motorháztetőjére és szélvédőjére estek, majd egyikük az úttestre, a másikuk az út menti növényzetbe csapódott. Egyikük életveszélyes, a másik elütött gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett – ezt az autós nem tudta, mert azonnal továbbhajtott.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék börtönbüntetésre az autóst és tiltsák el a járművezetéstől, valamint a közügyek gyakorlásától – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában