Rendőri intézkedések

2019.02.20. 09:00

A piros jelzés ellenére hajtott rá a sínekre egy jármű Szombathelyen – Letörte a sorompót

A nyomozók az 56 éves szlovák férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Illusztráció

Fotó: Pixabay

Egy szlovák állampolgárságú férfi február 19-én egy nyerges vontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett a Szombathely belterületén áthaladó 86-os számú főúton, amikor haladása során a főutat keresztező vasúti átjáróban a fényjelző készülék piros jelzése ellenére ráhajtott a sínekre és a lecsukódó félsorompó egyikének ütközött. A baleset következtében a félsorompó letört. A nyomozók az 56 éves férfit a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök február 19-én egy helyi lakost igazoltattak Jánosházán. Az intézkedés során megállapították, hogy a 23 éves férfivel szemben a Szombathelyi Törvényszék – lopás vétség elkövetése miatt – elfogatóparancsot adott ki, ezért a Celldömölki Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában