gyász

2021.03.12. 13:42

Elhunyt Szabó László nyugalmazott tűzoltó alezredes

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megalakulásától, 2000. január 1-től megelőzési osztályvezetőként teljesített szolgálatot, mely beosztást 2004. november 16-ig, nyugállományba vonulásáig töltötte be.

vaol.hu

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tudatta, hogy Szabó László nyugalmazott tűzoltó alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egykori megelőzési osztályvezetője 2021. március 8-án, életének 74. évében elhunyt.

 

Az alezredes tűzoltó szolgálatát 1972. augusztus 1-én kezdte a Szombathelyi Tűzoltparancsnokságon, mint gépkocsivezető, majd 1974 július 1-től a tűzoltó tisztképző iskola elvégzése után tűzmegelőzési előadónak nevezték ki. A BM Tűzoltó Tisztképző Iskola elvégzését követően 1977. augusztus 15-től 1978.01.31-ig a BM Tűzoltó Tiszthelyettesképző Iskolán tanárként tevékenykedett. Ezután a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokságon, a Vas Megyei Tűzoltóparancsnokságon ismét tűzmegelőzési, majd tűzvizsgálati szakterületen teljesített szolgálatot 1991. október 1-ig, amikor tűzmegelőzési osztályvezetőnek nevezték ki. Közben a Rendőrtiszti Főiskolán főiskolai oklevelet szerzett 1989-ben. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megalakulásától, 2000. január 1-től megelőzési osztályvezetőként teljesített szolgálatot, mely beosztást 2004. november 16-ig, nyugállományba vonulásáig töltötte be.

Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült városi, megyei és országos szintű elismerésekben, 1977-ben a Tűzbiztonság Érdemérem Ezüst Fokozatában, 1984-ben pedig a Tűzbiztonság Érdemérem Arany Fokozatában részesült.

Búcsúztatására egy későbbi időpontban kerül sor. Szabó László nyugalmazott tűzoltó alezredest a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. A nyugalmazott tűzoltó alezredes emlékét kegyelettel őrzi a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában