Frissen Vasból

2021.04.06. 09:15

Vasban is tiszteletét tette az a férfi, aki 168 betörést követett el országszerte

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi terhére a Győri Járási Cselekménye következtében 109.414.418 forint értékben vitt el főként készpénzt, ékszereket és elektronikai eszközöket. A lopási kárból egyetlen esetben történt megtérülés, az utolsó bűnténynél, az elkövető elfogásakor.

vaol.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a betöréseket Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyékben, illetőleg a fővárosban követte el.

A letartóztatás hatálya alatt álló férfi a terhére rótt valamennyi bűncselekmény elkövetését elismerte. A 179 rendbeli minősített lopás miatt vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – fegyházbüntetés kiszabására, a feltételes szabadságból történő kizárásra, egy következő büntetése feltételes szabadságának megszüntetésére, 12.643.797 forint erejéig vagyonelkobzásra és 32.568.221 forint bűnügyi költség megfizetésére is indítványt tett.

Az eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában