Frissen Vasból

2021.05.03. 10:44

Szerencsés kimenetelű, de tanulságos baleset történt Szombathely határában – fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Hétfőn délelőtt két autó ütközött össze Szombathely határában, a Vépi úti körforgalomban. Egy Suzuki személyautó haladt a 86-os és a 87-es számú főutak közös szakaszán a bevásárlóközpontok felől a Vépi út felé, majd a körforgalomba behajtva háromnegyed kört tett volna meg és Vép irányába tartott volna, ezért a sofőr a kétsávos körforgalom belső sávjában haladt, majd sávot váltott és elhagyta volna a körforgalmat Vép felé, de eközben a Csaba út irányából egy Audi behajtott elé az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére a külső sávba, ami miatt a két jármű összeütközött. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

Fotók: Horváth Balázs

Hasonló balesetek gyakran előfordulnak ebben a körforgalomban, és a nem sokkal távolabb lévő Zanati út – M86 körforgalomban is. Ez utóbbiban a körforgalom használatát még az is bonyolítja, hogy bár nincs felfestve felezővonal, de az út szélessége miatt párhuzamos közlekedésre az út mégis alkalmas, így sok balesetveszélyes szituáció alakul ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában