Baleset

2021.07.29. 18:45

A pincébe zuhant egy markoló Szombathelyen, megsérült a sofőr (Frissítve)

Csütörtök délután egy húsztonnás munkagép hajtott fel a törmelékre egy ház bontásánál Szombathelyen a Szent Márton utcában, amikor a pince födéme a munkagép alatt beszakadt.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

20:00

Csütörtökön este 8 óra körül végeztek a mentési munkálatokkal Szombathelyen, a Szent Márton utcában, ahol egy húsztonnás markoló alatt szakadt be a pince födéme, a gép pedig ezután lezuhant és az oldalára borult. A gépet egy 50 tonnás daruval emelték ki, ezután a saját „lábán” járt fel a trailerre, ami elszállította a helyszínről. A munkálatok közben a markoló kezelője is már visszatért a kórházból, ő hatalmas szerencsével csak könnyebb sérüléseket szenvedett, a mentők szállították kórházba a baleset után. A mentés idejére a Szent Márton utcában az egyik forgalmi sávot le kellett zárni.

Fotók: Horváth Balázs

19:00

Hamarosan kiemelik a húsztonnás munkagépet.

Fotó: Horváth Balázs

18:40

A munkagép félig a pincébe zuhant és az oldalára borult, a sofőrnek pedig óriási szerencséje volt, hogy ki tudott szállni a gépből. A mentők a sérülései miatt a szombathelyi kórházba szállították. A helyszínre a tűzoltók is kiérkeztek, mivel az üzemanyag és a hidraulika olaj is folyt a gépből. A munkagép kiemelésének idejére valószínűleg a Szent Márton utca forgalmát is korlátozni kell. Szerencse, hogy a baleset idején senki nem tartózkodott a bontás melletti járdán és a bicikliúton, mivel a gép egy része ide dőlt le.

Információink szerint a munkagépet percekkel korábban hozta egy kamion, és gyakorlatilag azonnal, a munka kezdetekor megtörtént a baleset.

Fotók: Horváth Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában