Frissen Vasból

2021.08.18. 15:15

Szerb embercsempészt fogtak a rendőrök Kőszegnél

Az egyenruhások Kőszegen vonták ellenőrzés alá a gépjárművet.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások 2021. augusztus 18-án, a reggeli órákban 87-es számú főúton, Kőszeg térségében állítottak meg egy szerb rendszámú gépjárművet, amelyet egy szerb állampolgár vezetett. A gépkocsiban hét férfi utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. A rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – számolt be róla a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szerb sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/migransokat-szallito-embercsempeszt-fogtak-az-ejjel-a-rendorok-koszegen-5212160/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában