Frissen Vasból

2021.10.07. 08:40

Halálos gázolás Jánossomorján – Letartóztatták az elkövetőt, aki korábban már háromszor volt büntetve

Legutóbb néhány napja, szeptember 29-én szabadult.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció

A Győri Járási Ügyészség indítványára letartóztatták azt a szlovák férfit, aki hétfőn hajnalban halálra gázolta Jánossomorján a 20 éves Budai Viktóriát – tudta meg a kisalfold.hu.

https://www.vaol.hu/kek-hirek/hazai-kek-hirek/tragikus-fiatal-kezilabdazot-gazolt-a-drogos-sofor-5354687/

Az indítvány szerint a 35 éves férfi hétfő hajnalban, 3.30 óra körül Jánossomorján ütötte el a kerékpársávon szabályosan haladó 20 éves fiatal nőt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A férfi megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A baleset helyszínén maradt alkatrészdarabok és a térfigyelő kamerafelvételek alapján sikerült azonosítani az általa használt járművet. Ezután állampolgári bejelentés alapján fogták el Mosonmagyaróváron a zavartan viselkedő férfit. A férfinél alkalmazott gyorsteszt négy kábítószernek minősülő hatóanyagra jelzett pozítív értéket.

Időközben a nyomozó hatóság látókörébe került egy másik eljárásban vizsgált, hétfőn, 5 óra körüli időben történt baleset is, melynél egy hasonló típusú és színű járművel, Mosonmagyaróvár belterületén ütöttek el egy szabályosan közlekedő kerékpárost. Az elkövető ezesetben is megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A Bors információi szerint a balesetben a kétgyermekes családapa a gázolás óta válságos állapotban van. Idegsebészeti műtéten esett át, a gerince is eltört.

A 35 éves gázolót szerdán letartóztatták, Győrben tartják fogva. A Kisalföld megtudta, korábban háromszor volt büntetve, legutóbb szeptember 29-én szabadult.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják. A később rendelkezésre álló szakértői vélemények és a további nyomozati cselekmények alapján a férfi terhére rótt bűncselekmények száma és minősítése változhat.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/biciklist-es-gyalogost-gazolt-a-terepjaros-cserbenhagyot-keresnek-a-mosonmagyarovari-rendorok-5350271/?fbclid=IwAR1DeQHLHEESxbqj2QCaf5CSz0QoSIBiEUlSvErPxV459Zq9lKGhxy_6t_M

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában