Frissen Vasból

2021.10.14. 13:37

Hárman haltak meg Csákánydoroszló közelében vonatbalesetben – frissítve, fotók, videó

Szörnyű tragédia történt kora délután Vas megyében.

Horváth Balázs

Frissítve!

 

Csütörtökön történt:

16:30

Legfrissebb információink szerint a vonat elé hajtó Mitsubishi L200 pickup egy közeli munkásszállóról indult és az útépítéshez tartott volna a benne utazó 3 férfival. A sofőr a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre, ahol ütközött a körülbelül 120km/h-val érkező vonattal. A Mitsubishi 3 utasának esélye sem volt a túlélésre, mindannyian azonnal az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedtek. A vonat körülbelül 400 méteren keresztül tolta maga előtt a pickupot, közben teljesen összeroncsolta azt, a jármű teljesen felismerhetetlenre tört. A vonat utasai közül nem sérült meg senki. A mentés és a helyszínelés idején az érintett szakaszon a vonatközlekedés szünetelt.

Fotók: Horváth Balázs

Videó a műszaki mentésről:

 

A Katasztrófavédelem és a Rendőrség szóvivője a helyszínen nyilatkozott:

14.00

Legfrissebb információink szerint a balesetet szenvedett jármű egy platós kisteherautó, amiben hárman utaztak, mindhárom ember életét vesztette, amikor a jármű ütközött a 100km/h-s sebesség felett érkező vonattal. Úgy tudjuk, hogy a fénysorompó működött a baleset idején, a sofőr ennek ellenére hajtott a sínekre az érkező vonat elé. Helyszíni információink szerint a három áldozat a közelben dolgozott, onnét indultak a kisteherautóval.

A nagy sebességgel érkező vonat körülbelül 400 métert tolta maga előtt a teljesen összeroncsolódott járművet
Fotók: Horváth Balázs

Jelenleg is tart a baleseti helyszínelés, a vonatok nem közlekednek az érintett szakaszon.

13.30

Az első információk szerint három halálos áldozata van annak a balesetnek, ami csütörtökön kora délután történt Csákánydoroszló és Gasztony között. Úgy tudjuk, hogy egy személyautó hajtott a vasúti átjáróban az érkező vonat elé, ami az ütközés után hosszan tolta maga előtt a teljesen összeroncsolódott járművet. Az autóban mindenki azonnal életét vesztette.

Fotók: Horváth Balázs

Jelenleg tart a rendőrségi helyszínelés, a vonatközlekedés áll az érintett szakaszon. Amint új információkat tudunk meg, frissítjük cikkünket.

A GYSEV Zrt. sajtószóvívője megerősítette értesüléseinket, közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy személygépjármű ma 12.20 – kor Csákánydoroszló vasútállomás mellett, és összeütközött a Szentgotthárdról Szombathelyre közlekedő személyvonattal. Az első vizsgálatok szerint az ütközés következtében a személyautó utasai közül hárman életüket veszítették, a vonaton utazók közül senki sem sérült meg.Az érintett szakaszon a vizsgálat idejére szünetel a vonatközlekedés, az utasokat Csákánydoroszló és Alsórönök állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják.

Ezek is érdekelhetik