Testi sértés, zaklatás

2021.10.08. 09:00

Kitörte az autó ablakát, majd elkezdte ütlegelni a járműben ülő nőt és közben megöléssel fenyegette Vasváron

A Szombathelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 júniusában Vasváron egy álló személyautó vezető oldali ablakát kitörte, ököllel többször arcon és felkaron ütötte a járműben ülő nőt, és közben megöléssel fenyegette őt. 

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

A rongálással a vádlott több, mint 70 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A sértett magánindítvánnyal nem élt könnyű testi sértés és zaklatás miatt.

(A büntetőjogi szabályozás szerint vannak olyan bűncselekmények, amelyeknek az elkövetője csak magánindítványra büntethető (például a magánlaksértés, könnyű testi sértés, rágalmazás, becsületsértés, zaklatás, levéltitok megsértése, vagy a szexuális kényszerítés, szexuális erőszak illetve a szeméremsértés egyes esetei, kivéve ezen utóbbi három bűncselekménynél, ha azzal összefüggően nem magánindítványra büntetendő bűncselekményt is elkövetnek).

A magánindítvány előterjesztésére főszabályként a sértett jogosult, attól a naptól számított egy hónapon belül, amikor a bűncselekményről tudomást szerzett.

Amennyiben a sértett nem kíván magánindítványt előterjeszteni, a bűncselekmény elkövetője ilyen bűncselekmény miatt nem büntethető.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában