Tűzoltók

2021.10.16. 19:00

Szituációs begyakorló gyakorlat a szelestei Festetich Kastélyszállóban

Helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt a sárvári hivatásos tűzoltók október 14-én a szelestei Festetich Kastélyszállóban.

vaol.hu

A gyakorlat célja az volt, hogy az állomány helyismereti foglalkozás során elsajátított ismereteit egy feltételezett káreseményt modellezve alkalmazza, figyelembe véve a létesítmény jellegéből adódó tűzoltástaktikai sajátosságokat – közölte hivatalos oldalán a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A feltételezett helyzet szerint a szálló pincéjében lévő konyhában a tűzhely környezetében keletkezett tűz, ami nagy füstképződéssel a járt. A tűz a berendezési tárgyakra is átterjedt. A szálló személyzete a kiürítést megkezdte, azonban a létszámellenőrzés során kiderült, hogy egy pincért nem találnak. A sárvári hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelem mellett az épületbe bejutottak, majd a tűzoltást megkezdték. Az egység személykeresés során a pincében rekedt pincért megtalálta, majd kimentette. A gyakorlat során a beavatkozó állomány az elsajátított ismeretek és információk birtokában a káreseményt szakszerűen hajtotta végre. A gyakorlatot annak vezetője megfeleltre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában