Frissen Vasból

2021.11.17. 11:30

Bíróság előtt a Sárvárnál elfogott román embercsempész, aki tizenkét migránst szállított autójában

A Sárvári Járásbíróság bíróság elé állítás keretében az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy letartóztatásban lévő román férfit. Kötelezte továbbá 313.860 forint bűnügyi költség megfizetésére – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A tényállás szerint a vádlott 2021. augusztus 26-án hajnalban Magyarország déli határszakaszának közelében, pontosabban nem meghatározható helyen, az általa vezetett, egy külföldi cég tulajdonát képező Renault Master típusú tehergépkocsi ponyvával letakarható rakterébe 7, magát a későbbi elfogásuk után afgán állampolgárnak, illetve 5, magát bangladesi állampolgárnak valló személyt, összesen 12 embert vett fel, hogy őket Ausztriába szállítsa. Ezt követően a terhelt a rakteret a ponyvával letakarta, majd elindult a tehergépkocsival az osztrák-magyar határ irányába.

A terhelt által felvett 12 külföldi a szerb-magyar államhatárt korábban, ismeretlen embercsempészek segítségével, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépte át, s Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A terhelt ezen magatartásával segítséget nyújtott az afgán és bangladesi állampolgároknak ahhoz, hogy az osztrák-magyar államhatárt a későbbiek során tiltott módon átléphessék, azonban őket 2021. augusztus 26-án 8 óra 40 perckor a 84-es számú főúton, Sárvár közelében a rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá vonta, majd a terheltet, valamint a tehergépkocsiban maradt külföldieket elfogta és előállította.

Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tizenket-migranst-szallitott-autojaban-a-roman-sofor-sarvar-tersegeben-5234501/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában