Frissen Vasból

2021.11.03. 19:30

Letartóztatásban az Ólmodnál elfogott két szerb embercsempész

A Szombathelyi Járásbíróság vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben egy-egy hónapra elrendelte két szerb férfi letartóztatását.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Az egyik gyanúsított– aki tudott társa nehéz anyagi helyzetéről – megkereste a másik gyanúsítottat, hogy Magyarországon keresztül szállítson Ausztriába migránsokat, személyenként 300 euróért. A két férfi egy szabadkai kávézóban átadta egy ismeretlen személynek telefonjaikat, melyekre az egy alkalmazást telepített azért, hogy haladásukat élőben tudja követni és a koordinátákat el tudja nekik küldeni, kijelölje részükre a követendő útvonalat. A gyanúsítottak ezt követően 2021. október 31-én este egy szerb rendszámú Opellel lépték át Horgos-Röszke határátkelőhelyen a szerb-magyar határt, majd az M5-ös autópályán az első benzinkútnál megálltak, ahol leparkolt melléjük egy magyar rendszámú Ford Transit, amelyet egy eddig be nem azonosított magyar férfi vezetett. Ebben a kocsiban 15 külföldi (9 szír és 6 egyiptomi) tartózkodott. Az egyik szerb férfi ült a Ford Transit volánja mögé, míg a másik előfutóként az Opellel a mikrobusz előtt haladt Ausztria felé, Ólmod község területén azonban a határvadászok igazoltatták őket. Az igazoltatás során a szállított külföldiek elfutottak, tizennégyen beléptek Ausztria területére, míg egy egyiptomit elfogtak a rendőrök.

Az ügyész és a gyanúsítottak tudomásul vették a döntést, míg a védők az üléstől számított öt munkanapon belül élhetnek fellebbezéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában