Frissen Vasból

2021.11.22. 19:30

Udvarról kiszökő rottweiler támadt Kőszegen

A Kőszegi Járásbíróság büntetővégzésében gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt 240.000 forint pénzbüntetést szabott ki egy férfival szemben.

vaol.hu

Rottweiler barking on the road France  . Biosphoto / Claudius Thiriet (Photo by Claudius Thiriet / Biosphoto / Biosphoto via AFP)

Forrás: AFP / illusztráció

Fotó: Biosphoto via AFP

A vádlott 2020. október 31-én 7 óra körül a kőszegi ingatlanánál lomokat hordott ki az utcára, miközben a rottweiler fajtájú kutyája a nyitott kapun keresztül az utcára szökött. A vádlott elindult kutyája után, azonban az eb észlelte az utca végén lévő zöld terület közelében a németjuhász kölyök kutyáját pórázon sétáltató sértettet – adta hírül a Szombathelyi Törvényszék.

A rottweiler a sértett irányába futott, a saját kutyáját az ölébe felkapó sértettre támadt és a sértett jobb alkarját megharapta. Az időközben a támadás helyszínére érkező vádlott felszólítására a rottweiler elengedte a sértettet, azonban ezt követően ismételten a sértettre támadt és őt hátának jobb oldalán, a lapocka környékén megharapta. A vádlottnak sikerült a sértett hátáról leszednie majd lefognia kutyáját, ezzel megakadályozta a további támadást. A támadás következtében a sértett többszörös sérüléseket szenvedett el, amelyek tényleges gyógytartama egyenként és összességében is 30 nap. A vádlottnak azzal, hogy kutyáját a lakóingatlan udvarán nem zárta el a lomok utcára történő kihordása idejére, előre kellett látnia annak lehetőségét, hogy a kutya a nyitott kapun keresztül az utcára szökhet és ott emberre támadhat, de könnyelműen bízott annak elmaradásában, ezáltal gondatlanságból a kutyája súlyos testi sérüléseket okozott a sértettnek.

A végzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában