Tűzeset

2022.10.16. 06:48

Gyertyától gyulladt ki egy lakás Szombathelyen, két ember kórházba került - fotók

Horváth Istvánné

Forrás: Horváth Istvánné

Szombaton este a szombathelyi Bem József utcában egy négyemeletes lakás harmadik emeletén az egyik házaspár erős füstszagot érzett, ezért elkezdték kutatni a füst forrását. A bejárati ajtó kinyitása után a lépcsőházban már sűrű füstöt láttak, ezért a feleség azonnal hívta a 112-es segélyhívót, míg férje az első emeletre szaladt, mivel sejtette, hogy ott az egyik züllött életmódot folytató lakó okozhatott ismét tüzet. Kiderült, hogy a férjnek igaza volt, ezért mivel nem nyitott senki ajtót a dörömbölésre, benyitott a lakásba, aminek az ajtaja nyitva volt, és átvizsgálta a lakást, ahol megtalálta az ott lakó férfit a hatalmas füstben a lángok között, így őt azonnal kimentette a szabadba még a tűzoltók megérkezése előtt.

Forrás: Horváth Istvánné

A tűzoltók eloltották a lángoló matracot és bútorokat, a lakás lakóját és a segítségére siető férfit pedig a mentők füstmérgezés miatt kórházba szállították. Az oltás és az épület átszellőztetésének idejére a ház lakóit az utcára küldték.

Forrás: Horváth Istvánné
Forrás: Horváth Istvánné

Információink szerint a tüzet okozó, züllött életmódot folytató férfinél már régen kikapcsolták az áramot, emiatt gyertyával világított, ez okozta a mostani tüzet, de korábban már legalább kétszer volt kisebb-nagyobb tűz ebben a lakásban, emiatt az épület többi lakója fél, hogy mikor történik nagyobb baj miatta.

Forrás: Horváth Istvánné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában