Gyász

2022.12.03. 09:57

Szörnyű tragédia történt az egyik horvátzsidányi családi házban

Péntek késő este fél tizenegy körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint halálos füstmérgezés történhetett Vas megyében, Horvátzsidányban.

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Forrás: Pixabay

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tűzoltók kivonultak a Kőszegi utcában fekvő családi házhoz, amelynek egyik szobájában találták meg az áldozatot. A családi házban egy öntöttvas kályhával fűtöttek, amelynek a füstcsöve az illesztéseknél több helyen is eresztett. A tűzoltók rekonstruálták az esetet és begyújtottak a kályhába. A hibás füstcsőből több helyen is füst szivárgott a szobába, feltehetően ez vezetett a tragédiához.

 Ahol gázzal fűtenek, ott kétévente, ahol pedig szilárd tüzelővel, ott évente érdemes kéményseprőt hívni és a kéményt ellenőriztetni. A magánszemélyek részére a kéményseprés ingyenes, viszont a kéményseprő a családi házakhoz nem megy ki automatikusan, időpontot kell egyeztetni az ingyenes ellenőrzésre. Ezt meg lehet tenni a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon, vagy a 1818-as telefonszámon, a telefonos menüben a 9-es, majd 1-es menüpontot kiválasztva.

A katasztrófavédelem a tragikus eset kapcsán tűzvizsgálati eljárást indít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában