Baleset

2023.04.05. 16:16

Hatalmas baleset Szombathely határában, teljesen lezárták a 86-os utat - helyszíni fotók

Horváth Istvánné

Forrás: Horváth Istvánné

Egy kamion és egy kisteherautó ütközött össze szerda délután Szombathely határában, a 86-os főúton. Információink szerint egy Volkswagen Caddy kisteherautó haladt Körmend felől Szombathely irányába a 86-os úton, amikor a Petőfi-telep után a jármű lassan áttért a szembejövő sávba, ahol épp szemből egy szlovén rendszámú kamion érkezett. A kamion vezetője a padkára hajtott hogy elkerülje a balesetet, de még így is érintőlegesen ütközött a sávba teljesen árttérő Volkswagennel. A Volkswagen megpördült, majd az árokba csapódott. A balesetben a VW-ben utazó két ember megsérült, információink szerint a sofőr súlyosan, míg az utas könnyebben. A mentők kórházba szállították őket.

A Volkswagen mögött haladó autó vezetője elmondta, hogy látta, ahogy a Volkswagen nagyon lassan áttér a szembejövő sávba, próbált előbb villogtatással, utána pedig többször dudálással is jelezni, de a sofőr semmire nem reagált, valószínűleg elaludhatott vezetés közben. Ezután érkezett szemből a kamion, ami már nem tudta elkerülni az ütközést. 

A mentés és a helyszínelés idejére teljesen le kellett zárni a 86-os főút érintett szakaszát, a forgalmat Balogunyomnál és Szombathely határában a Körmendi útnál terelik el Ják irányába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában