Döbbenet!

2023.05.04. 19:09

Brutális állatkínzás a szomszédos vármegyében: élve nyúztak meg egy cicát

Megnyúzott macska elképesztő története került fel a világhálóra.

zaol.hu

Forrás: Pixabay

Egy zalaegerszegi állatvédő, Földi Anita szerdán délután a zalai megyeszékhelyi Kaszaházi úton a dohánybolthoz közeli közötti szakaszon figyelt fel a sötét színű, az út közepén fekvő sérült macskára. Mint felidézte, félreállt a dohánybolt parkolójába és visszarohant egy pléddel az állathoz, ami felett közben áthajtottak autók. Ekkor két férfi ment oda hozzá, az egyikük azt mondta, látta, amikor elütötték a cicát - kezdte beszámolóját a szomorú ügyről a zaol.hu.

Földi Anita plédbe tekerte a macskát, és útja dr. Matyovszky Balázs állatorvos rendelőjébe vezetett. A szerencsétlen állat szenvedései itt értek véget, mert nem volt más választás, mint az elaltatása 

A zalai portál érdeklődésére dr. Matyovszky Balázs arról számolt be, hogy számukra is megdöbbentő volt, amit láttak, hiszen majdnem az állat teljes testéről, a lapockájától a farkáig hiányzott a bőr. Véleménye szerint a 6-8 éves macska a sérüléseket nem elütésekor szerezhette, mert az ilyen mértékű károsodást nem okoz. Itt ugyanis szabályos, éles vonal mentén hiányzott a bőr a lábaknál, a farkánál, a testén, pont úgy, mint amikor megnyúznak egy állatot.

A macska teteme jelenleg a gyepmesteri telep fagyasztójában várja a továbbiakat. Rendőrségi feljelentés még nem történt, de fontolgatja ennek megtételét a Civil Állatvédők Zalai Egyesülete, amely szintén megosztotta a történteket a Facebook-oldalán. Az elkövető kézre kerítésére pedig a nyomravezetőnek pénzjutalmat ajánlottak fel, eddig már 200 ezer forint gyűlt össze.

Még nem tudni mi történt, de legvalószínűbb, hogy a megtalálástól nem messze vált valami szadista hajlamú kétlábú áldozatává a macska, majd a fájdalomtól eszét vesztve futott ki az útra, és került az autók alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában