Összegzés

2023.05.03. 09:55

Nem hatotta meg a büntetés: röviddel az igazoltatás után ismét lemeszelték a gyorshajtót Vasban

A Vas vármegyei egyenruhások 2023. május 2-án 5 óra és 2023. május 3-án 5 óra közötti időben kettő, anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél intézkedtek.

police.hu

Egy, olyan helyi járművezetőt is igazoltattak a rendőrök, aki szeszes ital fogyasztását követően vett részt járművével Celldömölkön a közúti forgalomban. A sofőrrel szemben vezetői engedélye elvétele mellett büntetőeljárás indult - írja a police.hu.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel szemben. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas vagy bódult vezetés. Döntsön Ön is helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Az elmúlt hét sebesség-ellenőrzései során a celldömölki rendőrök intézkedés alá vontak egy sofőrt Torkorcs közelében, aki 67 km/h sebességgel közlekedett a megengedett 50 km/h helyett. Vele szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A gépkocsivezető azonban nem törődött a bírsággal, a szomszédos településen már 69 km/h sebességgel haladt, így vele szemben ott már közigazgatási bírságot szabtak ki a sebességtúllépés miatt az intézkedő rendőrök.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság nem győzi hangsúlyozni, hogy a túlzott és/vagy nem megfelelő sebesség az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. Ezért továbbra is számítani kell arra, hogy Vas vármegye útszakaszain rendszeresen ellenőrzik az egyenruhások a sebességhatárok betartását.

Kérjük továbbá a gépjárművezetőket, hogy körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!

A „CSAT(T)LAKOZZ” elnevezéssel útjára indított országos baleset-megelőzési kampány is a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára és azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára hívja fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában