Sok munkát adott a vihar

2023.07.13. 12:04

Tizenkét alkalommal riasztották a tűzoltókat az éjjel a vihar miatt Vas vármegyében - fotó

A tegnap éjjel érkező viharos szél és eső miatt tizenkét alkalommal riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat. Többségében kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítottak el közútról, épületekről és járművekről.

Vaol.hu

Forrás: VVKI

A peresznyei Kert utcában sorház egyik lakásának tetőszerkezetére dőlt a szomszéd telkén lévő huszonöt méter magas kőrisfa két nagy ága. Chernelházadamonyánál négy kis méretű akácfa akadályozta a közút forgalmát. Sárváron, az Ostffyasszonyfai úton egy épp arra közlekedő személyautót rongált meg egy letört öles faág. Csepregen, a Petőfi utcában telefonvezetékre borult három fa. Kőszegen két kárhelyszínen is kidőlt fa eltávolítása miatt kérték a tűzoltók segítségét. A sárvári, szombathelyi hivatásos, csepregi, kőszegi, vasvári, répcelaki önkormányzati, répceszemerei és peresznyei önkéntes tűzoltók a kárhelyszíneken motoros láncfűrészek segítségével a növényeket feldarabolták, azokat az úttestről, épületekről, autóról és telefonvezetékről eltávolították - tájékoztat a részletekről hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóség. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában