Vádemelés

2023.08.17. 08:59

4 millió forintot kért, és fogadott el a betegek hozzátartozójától egy celldömölki orvos, börtön is várhat rá

A Vas Vármegyei Főügyészség többrendbeli vesztegetés bűntette miatt emelt vádat azzal a vezető beosztású orvossal szemben, aki a vádirat szerint 2013 márciusa és 2022 októbere közötti időszakban az irányítása alatt lévő osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért sokszor és ismétlődően jogtalan vagyoni előnyt kért, illetve fogadott el.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A vádirat szerint a nő azért kért, illetve fogadott el pénzt rendszeres haszonszerzésre törekedve 23 beteg hozzátartozóitól, hogy az ápoltak kórházi kezelését, fekvőbeteg elhelyezését az általa irányított osztályon biztosítsa.

Az elkövető a pénzt rendszerint a kórház orvosi szobájában, de hol irattárában, illetve egy parkolóban vette át, és átutalással is lehetett fizetni neki.

A Vas Vármegyei Főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, pénzbüntetés, orvosi foglalkozástól eltiltás, közügyektől eltiltás kiszabását és az adott több mint 4.000.000 forint vagyoni előny vagyonelkobzását indítványozza.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni  - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában