Vádemelés

2023.08.03. 09:40

Eltávolította lábáról a nyomkövetőt, majd Szombathelyről Ausztriába szökött egy férfi

Vaol.hu

A Vas Vármegyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki kivonta magát a bűnügyi felügyelet végrehajtása alól.

A férfi bűnügyi felügyeletét a Szombathelyi Járásbíróság rendelte el. A gyanúsított 2023 júliusában Szombathelyen a mozgását nyomon követő technikai eszközt eltávolította a lábáról és a zöldhatáron Ausztriába szökött azért, hogy kivonja magát az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás alól. A férfi néhány nap múlva az országba visszatért, Szombathelyen bujkált, majd feladta magát a rendőrségen.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a szökés ténye, valamint annak veszélye és a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Fogolyszökést követ el az is, aki abból a célból, hogy az ellene folytatott büntetőeljárás alól kivonja magát, a bűnügyi felügyelet tartama alatt a számára meghatározott területet, lakást vagy az ahhoz tartozó bekerített helyet a kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elhagyja.

Korlátlanul enyhíthető a fogolyszökés elkövetőjének büntetése, ha – mielőtt tartózkodási helye a hatóság tudomására jutna – önként feladja magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában