Kék hír

2023.08.24. 10:21

Nem kispályás: öt napon belül kétszer is ittasan vezetett Szombathelyen

A szombathelyi rendőrök őrizetbe vették az ittasan, engedély nélküli sofőrt.

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

A szerdán az egyenruhások Szombathelyen intézkedtek egy balogunyomi gépkocsivezetővel szemben. Az igazoltatás során pozitív értéket mutatott az alkoholszonda vele szemben, továbbá megállapították, hogy 2023. augusztus 19-én ittas járművezetés miatt a vezetői engedélyét már elvették a rendőrök. A férfit előállították további mintavételre, majd szabálysértési őrizetbe vették - írja a police.hu.

Egy helyi motorost igazoltattak a járőrök Sárváron, akivel szemben szintén pozitív értéket mutatott az alkoholteszter. A férfit további mintavételre előállították és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Mondjon NEM-et az ittas vezetésre!

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudomása van, hogy szeszes italt fogyasztott!

A KRESZ rendelkezései szerint járművet csak az vezethet, aki a jogszabályban meghatározottak szerint, érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik. Az engedély nélküli vezetés elkövetőjét a rendőrök őrizetbe vehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában