Riasztották a tűzoltókat

2023.09.25. 16:59

Károkat okozott a viharos szél Vasban - fotók

A viharos erejű szél következtében nyolc kárhelyszínen kérték a Vas vármegyei tűzoltók segítségét tegnap. Hét esetben kidőlt fa, egy esetben leszakadt villanyvezeték miatt riasztották az egységeket.

Vaol.hu

Forrás: vas.katasztrofavedelem.hu

Kőszegen, a Dózsa György utcában tizenöt méter magas fa dőlt egy alatta parkoló autóra, a szombathelyi Győzelem utcában tizenöt méter magas fenyő borult villanyvezetékre, míg a cáki Fő utcában öles faág akadt fenn egy villanyvezetéken és veszélyeztette az alatta elhaladó forgalmat, Csepreg közelében egy huszonöt méter magas akác borult az útra - írja a Katasztrófavédelem.

A 87-es főút mellett villanyvezetéket szakított a szél, a vezeték két méter magasan lógott a közút közelében. A szombathelyi hivatásos, a kőszegi és a csepregi önkormányzati, valamint a kőszegszerdahelyi és hosszúpereszetgi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészt és magassági ágvágót, egy esetben magasból mentő tűzoltó gépjárművet használtak a faágak és kidőlt növények feldarabolásához, volt, ahol az áramszolgáltató szakembereit is segítségül kellett hívniuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában