Baleset

2023.09.13. 13:10

Ütközött, majd árokba csapódva felborult egy autó Szombathely határában - fotók, videó

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Szerdán a déli órákban egy német rendszámú Volkswagen személyautó haladt Szombathelyen a Rozsnyó utcában, ahonnét a sofőr jobbra, a 86-os és 87-es számú főutak közös, várost elkerülő szakaszára akart kanyarodni. A sofőr figyelmetlen volt és a neki balról, a védett úton érkező magyar rendszámú Kia elé kanyarodott, amivel összeütközött. 

A Kia ezután a menetirány szerinti bal oldalon lehajtott az útról és a mély árokban felborult. A balesetben ketten sérültek meg - mindkét járműben egy-egy ember -, őket a mentők kórházba szállították. A felborult Kia vezetőjét a tűzoltók segítségével emelték ki a járműből. A mentés és a helyszínelés idején forgalomkorlátozás volt érvényben az érintett útszakaszon, a járművek rendőri irányítás mellett váltakozó irányban haladhattak. A baleset miatt nagy torlódás alakult ki a környéken.

Korábban nagyon sok baleset volt ebben a kereszteződésben, ami miatt a balra kanyarodást megtiltották, azóta a balesetek száma jelentősen lecsökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában