Vádemelés

2023.11.14. 08:27

KRESZ-szabályok sorát szegte meg a részeg sofőr Szombathelyen: karambolozott, majd lelépett

Vaol.hu

Fotó: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2023 márciusában, Szombathelyen közepes fokban ittasan vezette személygépkocsiját, amelynek során egy kanyarban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol érintőlegesen nekiütközött egy forgalmi okból várakozó másik gépkocsinak. A vádlott a balesetet követően nem állt meg, hanem otthonába távozott, ahol később rendőri intézkedés alá vonták.

Az ittas férfi több KRESZ szabályt is megszegett, mert úgy vezette a járművet, hogy a szervezetében szeszes italból származó alkohol volt; a járművel a bekanyarodás után áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba; továbbá a balesetet követően adatai hátra hagyása nélkül távozott a helyszínről.

A járási ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában