Eltiltás

2024.01.08. 08:09

A Kőszegi-hegység fokozottan védett területein motorozott egy férfi - Ezt a büntetést kapta

A Vas Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága eredményesen nyújtott be keresetet egy kőszegi alperes ellen védett természeti terület veszélyeztetésétől való eltiltás érdekében.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A kereset szerint a férfi 2022 novemberében ismeretlen társaival együtt a Kőszegi-hegységben lévő Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy hegyoldalában motorozott úgy, hogy a fokozottan védett természeti területre történő belépéshez, és ott járművekkel való közlekedéshez és technikai jellegű sporttevékenység folytatásához nem rendelkezett természetvédelmi hatósági engedéllyel.

A terepmotorozás helyéül szolgáló terület fokozott védettségét és erdőrezervátum jellegét tábla jelöli.

Az alperes azon tevékenységével, hogy hatósági engedély nélkül technikai jellegű sporttevékenységet végzett a fokozottan védett természeti területen, ahol a járművével letért a kijelölt útvonalakról és a patakmederben, illetve a hegyoldalban motorozott, veszélyeztette a fokozottan védett természeti terület állapotát, valamint az ott előforduló védett és fokozottan védett növény- és állatfajok élettevékenységét.

Az ügyész kereseti kérelmével egyezően a Szombathelyi Törvényszék bírósági meghagyásában az alperest eltiltotta a védett természeti területen a természetvédelmi hatóság engedélye nélküli, járművel való közlekedéstől, illetve a védett területen engedély hiányában folytatott technikai jellegű sporttevékenységtől - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában