Helyi kék hírek

2024.01.11. 09:32

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban

Vaol.hu

Két körözött férfit fogtak el a rendőrök az elmúlt 24 órában Vas vármegyében. Egy nyirádi lakos a részére kiszabott pénzbírságot nem fizette be, ezért az Ajkai Rendőrkapitányság körözést bocsátott ki ellene, míg egy szemenyei férfit pedig a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja körözött - adta hírül a rendőrség.  

A kőszegi rendőrök Bükön egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek az éjszaka során. Az igazoltatás során alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

A járművezetés megkezdése előtti kismértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja a vezetési képességet. Romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezáltal az ittas vezető potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben.

Az alkoholos állapotban történő járművezetés társadalomra veszélyessége rendkívül nagy, ezért a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt hangsúlyt fektet az ittas járművezetők kiszűrésére, szankcionálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában