Kék hírek

2024.02.02. 09:03

A vasi utakon történt: balesetek, ittas vezető

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Vaol.hu

Forrás: police.hu

Vas vármegyében 2024. február 1-jén 5 óra és 2024. február 2-án 5 óra közötti időben három, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Az elmúlt 24 órában egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi egyenruhások, akivel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholszonda Szombathelyen, ezért őt előállították és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Magyarországon a zéró tolerancia elve a mérvadó, vagyis járművezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. Ennek oka, hogy a különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kis mértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt, azaz hátrányosan hat a vezetési képességre.

Az alkohol emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása miatt romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezáltal az ittas vezető potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben.

A vasi egyenruhások rendszeresen ellenőrzik és kiszűrik a forgalomból, azokat a sofőröket, akik ittasan ülnek a volán mögé - közölte rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában