Összesítő

2024.02.09. 07:50

Szomorú statisztika: az elmúlt egy nap alatt négy ittas sofőrt is fogtak a vasi rendőrök, egyikük balesetet is okozott

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Az elmúlt 24 órában négy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi egyenruhások. Egyikük anyagi káros balesetet is okozott. Mind a négy gépjárművezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, ezért őket előállították és velük szemben büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes rendőrkapitányságon. Egy sofőr közülük ráadásul úgy ült a volán mögé, hogy tőle a vezetői engedélyét már korábban elvették, így őt szabálysértési őrizetbe vették a kőszegi egyenruhások - írta a police.hu.

Az alkoholos állapotban történő járművezetés társadalomra veszélyessége rendkívül nagy, ezért a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt hangsúlyt fektet az ittas járművezetők kiszűrésére, szankcionálására.

A járművezetés egyik személyi feltétele a KRESZ szabályozása szerint, a jármű vezetésére a jogszabályban meghatározott érvényes vezetői engedély, vagy - az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes járművezetési jogosultság. Az engedély nélküli vezetés elkövetőjét őrizetbe vehetik a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának időpontjáig!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában