Helyi kék hírek

2024.03.16. 10:24

Idén is rajzpályázatot hirdet ovisoknak a Vas Vármegyei Katasztrófavédelem

A pályázat témája a viharok és azok következményei, az alkotásokat személyesen lehet leadni a katasztrófavédelem vasi kirendeltségeinél április 17-ig.

Csabai Bernadett

- Fontosnak tartjuk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy a gyermekek – életkori sajátosságaiknak megfelelően – már minél hamarabb megismerkedjenek a tűzmegelőzés és a környezetvédelem jelentőségével, valamint a tűzoltók munkájával, legyen szó akár tűzoltásról, akár káresemények felszámolásáról, ideértve a balesetek mellett a rendkívüli időjárási helyzetekből adódó feladatokat is. - olvasható a pályázati felhívásban.

A pályamű feltételei: A/4-es méretű ceruzával, tollal, tussal, krétával, vízfestékkel, temperával, pasztellkrétával készített kép. Két korcsoportra és két kategóriára bontották a jelentkezőket, az első korcsoport: 3-4 év közöttiek, ezen belül is külön van fiú-lány kategória. A második korcsoportba az 5-6 év közöttiek tartoznak szintén fiú-lány kategória bontásban. Összesen négy kategóriában díjazzák a beérkezett rajzokat.

A feldolgozandó téma ezúttal: „Amit a gyermekeknek a viharokról és azok következményeiről tudni kell!” A pályaműveket, illetve az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatokat óvodánként összegyűjtve postai úton a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz megküldve (9700 Szombathely, Ady tér 1.), vagy a katasztrófavédelmi kirendeltségeken (9600 Sárvár, Batthyány u. 65.; 9900 Körmend, Hunyadi út 45/A.; 9700 Szombathely, Ady tér 1.) személyesen lehet leadni. A művek hátoldalán fel kell tüntetni a gyermek nevét, betöltött éveinek számát, az óvodát, illetve az óvoda elérhetőségét (telefonszámát, e-mail címét).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában