Újabb útvonalak

2024.03.06. 18:21

Segélykiáltások! Túrázók találtak rá egy haldokló szíriai migránsra az ausztriai hegygerincen

Túrázók találtak rá egy kihűlés határán álló fiatal szíriai migránsra 1200 méteres magasságban a karintiai Alpokban, a szlovéniai határ közelében - közölték kedden az osztrák hegyimentők.

Vaol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

 A beszámoló szerint egy 61 éves túrázó segélykiáltásokat hallott, majd vészhívást adott le, ahogy rálelt a 14 éves szíriai fiatalra, aki önerőből már nem tudott tovább menni. Az erős szél miatt a mentőhelikopter csak egy kilométeres távolságra tudott leszállni, így a hegyimentők csapatának gyalog kellett felmászniuk az 1200 méteres magasságban rekedt migránshoz részben behavazott, nedves, erdős területen keresztül. A fiatalt, aki erős fájdalmakra panaszkodott, egy hordágyon vitték egy tisztásra, ahonnan csörlővel húzták fel a mentőhelikopterre.
 Az illegális bevándorlók egyre újabb útvonalakat keresnek annak nyomán, hogy a közép-európai országok tavaly fokozták határvédelmüket, tekintettel a migránsok számának ismételt emelkedésére. A télen a térségben már találtak egy, a hegyekben eltévedt migráns családot. A Kronen Zeitung című helyi lap a rendőrségre hivatkozva arról számolt be, hogy a karintiai hegyeken át vezető új embercsempész-útvonal nyílhatott.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában