Mentés

2024.05.22. 11:51

Gázrobbanás történt a szomszédos vármegyében, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Gázrobbanás történt Tapolca egyik Y épületben lévő lakásban május 22-én, szerdán, derült ki Dobó Zoltán polgármester közösségi oldaláról, aki azonnal a helyszínre sietett.

Vaol.hu

Forrás: veol.hu

A veol.hu megkeresésére a polgármester elmondta, nagy erőkkel dolgoznak a mentők, a tűzoltók, ezekben a percekben mentik ki a lakás idős nő lakóját, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, valószínűleg azzal szállítják kórházba. A környéken hatalmas a felfordulás, a Veszprém vármegyei hírportál úgy tudja, a nő kutyája is megsérült a robbanáskor. Az épületet statikusok vizsgálják. 102 lakásból küldték ki a lakókat, őket a közeli általános iskolában helyezték el. 

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint robbanás történt egy társasházi lakásban, Tapolcán, a Kazinczy téren. Gázpalackok cseréje közben következett be a detonáció, amely kidöntött több falat, és ajtókat szakított ki a helyükből. Kisebb tűz is keletkezett, mintegy egy négyzetméteren égett egy kanapé, de azt a szomszédok még a tapolcai önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A káresethez a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók is kivonultak, és Keszthelyről egy létraszer szintén elindult oda. Az egységek kiürítik az érintett épületet.

A 11.27-kor megosztott frissítés szerint mintegy száz ember hagyta el a társasházat. Számukra melegedőhelyet alakítanak ki egy közeli iskolában. A detonáció miatt kiürített épületet statikus vizsgálja. A káresetnél a badacsonytomaji és a keszthelyi hivatásos, valamint a tapolcai önkormányzati tűzoltók dolgoznak. A helyszínen van a Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Fotó: Kovács Erika/Napló
Fotó: Kovács Erika  / Napló

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában